Akcia Mr&Mrs Niki

Text uvedený na webovej stránke internetového obchodu v sekcii „ochrana osobných údajov“:

 

 

Ak ste našim zákazníkom, odberateľom noviniek alebo len návštevníkom webu, zverujete nám vaše osobné údaje. Naša firma zodpovedá za ich ochranu a zabezpečenie. Účelom tohto dokumentu je, aby ste boli oboznámený so zásadami a právami, ktoré v súvislosti s Nariadením o ochrane osobných údajov (Nariadenie Európskej únie upravujúce ochranu osobných údajov – GDPR - General Data Protection Regulation, v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov) a v súvislosti so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov máte.

Dotknutou osobou je fyzická osoba, ktorej osobné údaje spracúvame, najmä, nie však výlučne sú to zamestnanci a klienti. Takéto dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje v našich informačných systémoch pre konkrétne vymedzené účely disponujú právami, ktoré si môžu uplatniť písomne alebo elektronicky u kontaktnej osoby prevádzkovateľa. Dotknutá osoba ste VY.

Kto je správcom vašich osobných údajov?

Správcom vašich osobných údajov je spoločnosť LUSJA, s.r.o., Textilná 23 034 05 Ružomberok, IČO: 36766372, DIČ:2022380525 , ktorá prevádzkuje webové stránky www.lusja.sk. Vaše osobné údaje spracovávame ako správca, to znamená, že určujeme, ako budú osobné údaje spracovávané a za akým účelom, na akú dlhú dobu a prípadne vyberáme aj ďalších spracovávateľov, ktorí nám budú so spracovávaním osobných údajov pomáhať.

Rozsah osobných údajov a účely spracovávania

Účelom spracúvania osobných údajov je dôvod, pre ktorý prevádzkovateľ spracúva osobné údaje dotknutých osôb v informačných systémoch na konkrétne určených právnych základoch. Každé spracúvanie osobných údajov je založené na konkrétnom právnom základe a za konkrétne určeným, oprávneným a výslovne uvedeným účelom. V záujme zachovania transparentnosti a zabezpečenia prehľadnosti uvedených informácií sú jednotlivé právne základy a účely spracúvania osobných údajov uvedené samostatne, v závere týchto zásad OOÚ, rozdelené podľa jednotlivých informačných systémov.

V záujme zachovania zásad spracúvania osobných údajov, ktoré ustanovuje Nariadenie, ako aj zákon, najmä zásady minimalizácie osobných údajov, požadujeme od Vás ako od dotknutej osoby iba tie osobné údaje, ktoré nevyhnutnou zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania. Upozorňujeme Vás, že neposkytnutie týchto povinných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.

Spracovávame osobné údaje, ktoré nám zveríte vy sami a to za týmito účelmi:

  • Poskytovanie služieb a plnenie zmluvy. Pre realizáciu obchodnej transakcie budeme potrebovať vaše osobné údaje v rozsahu: kontaktné a fakturačné údaje (krstné meno, priezvisko, e-mailová adresa, telefónne číslo, adresa bydliska a ak je zákazníkom podnikateľsky subjekt: názov spoločnosti, IČO, DIČ, IČ DPH).  Základným predpokladom pre uzatvorenie kúpnej zmluvy je v zmysle Všeobecných obchodných podmienok zaslanie objednávky tovarov prostredníctvom elektronického formulára vyplneného v správnej a úplnej forme. Zaslaním objednávky dotknutá osoba potvrdzuje, že sa so Všeobecnými obchodnými podmienkami oboznámila a v celom rozsahu s nimi súhlasí. Prevádzkovateľ po prijatí elektronického formulára dodá požadovaný tovar objednávateľovi.  Inak povedané – účelom spracúvania osobných údajov zákazníkov e-shopu je dodanie tovaru a uskutočnenie úkonov s kúpou spojených (napr. Zabezpečenie dodania/doručenia tovaru, vystavenie účtovného dokladu a pod.)
  • Registrovanie používateľov internetového obchodu. Ako prevádzkovateľ e-shopu mám záujem uľahčiť Vaše budúce nakupovanie. Za týmto účelom bola zavedená na webovej stránke možnosť registrácie. Registrovaný zákazník v prípade ďalšieho nákupu nemusí vypĺňať povinné polia, pretože jeho osobnými údajmi už disponujeme. Za týmto účelom vedieme evidenciu registrovaných zákazníkov.
  • Vedenie účtovníctva. Ak ste našim zákazníkom, vaše osobné (fakturačné) údaje potrebujeme, aby sme vyhoveli zákonnej povinnosti pre vystavovanie a evidenciu daňových dokladov.
  • Evidencia reklamácií. Evidencia reklamácií na účely ich uplatnenia a vybavenia.
  • Zasielanie obchodných oznámení a aktualít. Vaše osobné údaje (e-mail, meno a priezvisko), odkazy, na ktoré v týchto e-mailoch klikáte a kedy ich najčastejšie otvárate využívame za účelom priameho marketingu – zasielanie obchodných oznámení a aktualít. Ak ste našim zákazníkom, robíme tak z dôvodu oprávneného záujmu a teda predpokladáme, že vás naše aktuality a obchodné oznámenia zaujímajú a to po dobu 5 rokov od poslednej objednávky. Ak nie ste našim zákazníkom, zasielame vám aktuality a obchodné oznámenia len na základe vášho súhlasu a to po dobu 5 rokov od udelenia. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať za pomoci použitia odhlasovacieho odkazu v každom zaslanom oznámení.
  • Fotografie a video záznamy z marketingových aktivít. V rámci niektorých našich marketingových aktivít vyhotovujeme fotografickú a video dokumentáciu. Fotografie a videá používame na účely prezentácie na internetových stránkach. V týchto materiáloch nenájdete mená účastníkov, alebo ich nájdete len v prípade, že sa jedná o referenciu a to na základe súhlasu. Ak by ste v prezentovaných materiáloch nechceli byť, zašlite nám prosím požiadavku na zmazanie konkrétnych materiálov.
  • Poskytovanie telefonickej, e-mailovej a online podpory zákazníkom. Ku spracúvaniu osobných údajov dochádza za účelom poskytovania podpory zákazníkom v podobe – telefonickej, e-mailovej a online.
  • Overenie spokojnosti s nákupom. Účelom spracúvania osobných údajov v rámci tejto agendy je zistenie spokojnosti zákazníkov s nákupom prostredníctvom e-shopu. Vašu spokojnosť s nákupom zisťujeme prostredníctvom e-mailových dotazníkov v rámci programu „Overené zákazníkmi“, do ktorého je náš e-shop zapojený. Tie vám zasielame zakaždým, ak po realizácii nákupu prejavíte so zaslaním e-mailového dotazníka za účelom zistenia spokojnosti s nákupom súhlas. Pre zasielanie dotazníkov, vyhodnocovanie vašej spätnej väzby a analýzy nášho trhového postavenia využívame sprostredkovateľa, ktorým je prevádzkovateľ portálu Heureka.sk; tomu pre tieto účely môžeme na základe Vášho súhlasu odovzdávať informácie o zakúpenom tovare a Vašu e-mailovú adresu. Našim záujmom je získať spätnú väzbu od reálnych zákazníkov, aby sme mohli naše produkty, dodanie a ďalšie služby spojené s dodaním objednaného tovaru skvalitniť.

Vaše osobné údaje si ponechávame po dobu premlčacích lehôt, ak zákon neustanovuje dlhšiu dobu k ich uchovávaniu alebo sme v konkrétnych prípadoch neuviedli inak.

Cookies

Pri prehliadaní našich internetových stránok zaznamenávame vašu IP adresu, to, ako dlho sa na stránkach zdržíte a ktoré stránky si prehliadate. Cookies používame pre meranie návštevnosti webu a pre prispôsobenie zobrazenia internetových stránok. Vďaka používaniu cookies vám môžeme ponúkať služby na čo najlepšej úrovni. Naše internetové stránky môžete tiež prehliadať v režime, ktorý neumožňuje zber osobných údajov. Používanie cookies môžete vo svojom prehliadači zakázať.

Zabezpečenie a ochrana osobných údajov

Vaše osobné údaje chránime v maximálnej možnej miere a to aj za pomoci moderných informačných technológií, ktoré zodpovedajú stupňu technického a technologického vývoja. Prijali sme a udržujeme všetky možné a aktuálne známe technické a organizačné opatrenia, ktoré zamedzujú zneužitiu, poškodeniu alebo zničeniu vašich osobných údajov.

Našim cieľom je v čo najväčšej miere zabrániť, resp. znížiť riziko úniku, zneužitia, zverejnenia alebo iného použitia Vašich osobných údajov. V prípade, ak by nastala skutočnosť, ktorá pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, ako dotknutá osoba budete bezodkladne kontaktovaná (čl. 34 Nariadenia).

Odovzdanie osobných údajov tretím osobám

K vašim osobným údajom majú prístup naši zamestnanci a spolupracovníci, ktorí sú viazaní mlčanlivosťou a preškolením v oblasti ochrany a bezpečnosti spracovávania osobných údajov.

Vaše osobné údaje odovzdávame aj tretím osobám, ktoré sú tiež v súlade s GDPR v rámci účelu spracovávania:

  • SmartEmailing.cz, SmartSelling a.s., Netroufalky 797/5, 625 00 Brno, IČ: 29210372, DIČ: CZ29210372 (Zasielanie obchodných oznámení a aktualít).
  • BSSHOP s.r.o., Spojenecká 69, 541 01 Trutnov, IČ: 275 27 255, DIČ: CZ27527255 (Poskytovanie služieb a plnenie zmluvy)
  • STORMWARE s.r.o., Matúšova 48, 811 04 Bratislava (Horský park), IČO: 36 244 791, DIČ: 2020186399 (Poskytovanie služieb a plnenie zmluvy)
  • Google Analytics (Cookies).

Je možné, že sa v budúcnosti rozhodneme využiť ďalšie tretie osoby pre uľahčenie a skvalitnenie spracovávania. Pri výbere ďalších tretích osôb za účelom spracovávania osobných údajov budeme klásť minimálne rovnaké nároky na zabezpečenie a kvalitu spracovania tak, ako na seba.

Vaše práva v súvislosti s ochranou osobných údajov

V súvislosti s ochranou osobných údajov, týkajúcej sa internetových stránok www.lusja.sk vám prislúchajú niektoré práva. Ak budete chcieť niektoré z týchto práv využiť, kontaktujte nás prostredníctvom e-mailovej adresy marketing@lusja.sk. Právo na prístup k osobným údajom t.j. právo získať od kompetentnej osoby potvrdenie o tom, či dochádza k spracúvaniu osobných údajov dotknutej osoby, ktorá svoje právo uplatnila, ako aj právo získať prístup k týmto údajom. Ako dotknutá osoba máte nárok na prístup k informáciám o: účeloch spracúvania, kategórii dotknutých osobných údajov, okruhu príjemcov, o dobe spracúvania a uchovávania, o postupe v každom automatickom spracúvaní, prípadne o následkoch takéhoto spracúvania a i. (čl. 15 Nariadenia). Ako prevádzkovateľ máme právo použiť všetky primerané opatrenia na overenie totožnosti dotknutej osoby, ktorá žiada o prístup k údajom, najmä v súvislosti s online službami  a identifikátormi. Na základe žiadosti dotknutej osoby vystaví prevádzkovateľ potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje dotknutej osoby, ktoré sa jej týkajú. Pokiaľ prevádzkovateľ tieto údaje spracúva, vystaví na základe žiadosti kópiu týchto osobných údajov dotknutej osoby. Vystavenie prvej kópie je bezplatné. Za akékoľvek ďalšie kópie, o ktoré osoba požiada, bude prevádzkovateľ účtovať poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom, ktoré mu s vystavením kópie vzniknú. Pokiaľ osoba požiada o informácie formou elektronických prostriedkov, budú jej poskytnuté v bežne používanej elektronickej podobe, a to formou e-mailu, pokiaľ nepožiada o iný spôsob.

  • Máte právo na informácie, ktoré sú už plnené touto informačnou stránkou ohľadom spracovávania osobných údajov.
  • Vďaka právu na prístup nás môžete kedykoľvek vyzvať a my vám v lehote 30 dní zašleme informácie o tom, aké vaše osobné údaje spracovávame a za akými účelmi.
  • Máte právo na doplnenie a zmenu osobných údajov v prípade, že sa u vás niečo zmení alebo vidíte vaše osobné údaje ako neaktuálne, či neúplné.
  • Môžete využiť právo na obmedzenie spracovávania osobných údajov v prípade, ak sa domnievate, že spracovávame nepresné údaje alebo sa domnievate, že vaše údaje spracovávame nezákonne, ale nechcete všetky údaje zmazať alebo ak ste vzniesli námietku proti spracovávaniu. Rozsah osobných údajov alebo účelov spracovania môžete obmedziť napríklad odhlásením zo zasielania obchodných oznámení a aktualít.
  • Právo na vymazanie (byť zabudnutý). Ak si budete želať uplatniť toto právo, vymažeme všetky vaše údaje z nášho systému a aj zo systémov dielčích spracovávateľov (tretích osôb) a záloh. Na zaistenie práva na vymazanie potrebujeme lehotu 30 dní. V niektorých prípadoch je naša spoločnosť viazaná zákonnou povinnosťou, napríklad evidovaním vystavených daňových dokladov v lehote stanovenej zákonom. V tomto prípade zmažeme všetky osobné údaje, ktorú nie sú viazané iným zákonom. O dokončení vymazania vás budeme informovať na e-mail, z ktorého ste zaslali požiadavku.
  • Sťažnosť na Úrade na ochranu osobných údajov. Ak sa domnievate, že s vašimi osobnými údajmi nezachádzame v súlade so zákonom, máte právo sa so svojou sťažnosťou kedykoľvek obrátiť na Úrad na ochranu osobných údajov. Budeme však veľmi radi, ak s vašou domnienkou budete kontaktovať najprv nás, aby sme mohli prípadný problém vyriešiť a pochybenie napraviť.

Mlčanlivosť

Dovoľujeme si vás uistiť, že naši zamestnanci a spolupracovníci, ktorí budú spracovávať vaše osobné údaje, sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch a o bezpečnostných opatreniach, ktorých zverejnenie by ohrozilo zabezpečenie vašich osobných údajov. Táto mlčanlivosť pritom trvá aj po skončení záväzkových vzťahov s nami. Bez vášho súhlasu nebudú vaše osobné údaje poskytnuté žiadnej ďalšej tretej osobe.

Kontaktné údaje

V prípade, že sa na nás budete chcieť v priebehu spracovania osobných údajov obrátiť, kontaktujte nás elektronicky na e-mailovú adresu: marketing@lusja.sk.

Prehlásenie

Prehlasujeme, že ako správca vašich osobných údajov spĺňame všetky zákonné povinnosti vyžadované platnou legislatívou a to hlavne v súvislosti so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a GDPR, teda že:

  • Vaše osobné údaje budeme spracovávať len na základe platného právneho dôvodu a to predovšetkým oprávneného záujmu, plnením zmluvy, zákonnej povinnosti alebo udelením súhlasu.
  • Podľa článku 13 GDPR plníme informačnú povinnosť ešte pred zahájením spracovania osobných údajov.
  • Umožníme vám uplatnenie a plnenie vašich práv podľa zákona o ochrane osobných údajov a GDPR.
Zasielanie noviniek na e-mail

Anketa

S akou formou dopravy ste najviac spokojní?
PPL(9%)
UPS(10%)
DHL(13%)
Hlasovalo 182 ľudí

Ste živnostník alebo podnikateľ?

Staňte sa našim obchodným partnerom a nakupujte za VO ceny.

Bližšie info na:

lusja@lusja.sk
+421 915 830 905